Home Nieuws Voorbeschouwing Valken ’68 – Sportclub Monster, zaterdag 28 september 2024. Wedstrijdsponsor: Tankstations Jongeneel

Voorbeschouwing Valken ’68 – Sportclub Monster, zaterdag 28 september 2024. Wedstrijdsponsor: Tankstations Jongeneel

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Aanstaande zaterdag speelt Valken ’68 thuis tegen Sportclub Monster. Sportclub Monster is geen onbekende voor Valken ’68, maar het is wel een aantal jaren geleden dat ze elkaar in competitieverband hebben ontmoet. In het seizoen 2018/2019 werd het op 16 maart 2019 1-1 op sportpark ’t Duyfrak. Sportclub Monster degradeerde dat jaar naar de Derde Klasse. In het seizoen 2022/2023 werd Sportclub Monster kampioen in de Derde Klasse en promoveerde terug naar de Tweede Klasse. Vorig seizoen pakte Sportclub Monster opnieuw de titel, en dus mogen ze dit jaar voor het eerst aantreden in de Eerste Klasse B op zaterdag. Het is een knappe prestatie om in twee jaar tijd tweemaal kampioen te worden en te promoveren.

Afgelopen zaterdag speelde Sportclub Monster de eerste competitiewedstrijd thuis tegen degradant DSO (vorig jaar nog in de Vierde Divisie). Het werd 2-0. Volgens het verslag op de website van Sportclub Monster beschikte DSO in deze editie over te weinig lengte en kilo’s om de Monsterse roedel te verslaan. De verdediging van Sportclub Monster zag eruit als goed afgerichte Dobermann Pinschers, terwijl de trainer van DSO daar frivole Terriërs tegenover zette. Een kansloze missie dus, volgens de verslaglegging van Sportclub Monster. Valken ’68 wacht dus een zware kluif deze middag.

Valken ’68 speelde afgelopen zaterdag uit tegen LFC. Niet op de Boshuizerkade in Leiden, maar bij voetbalvereniging VCS in Den Haag. LFC speelt en traint dit seizoen bij VCS vanwege onenigheid met de gemeente Leiden. Op een mooie natuurgrasmat ging Valken ’68 met 2-1 onderuit. De individuele kwaliteiten en ervaring van de LFC-spelers gaven misschien de doorslag, hoewel deze wat gelukkig tot stand kwam. Een gelijkspel was wellicht een betere weerspiegeling geweest. Een gedoseerd spelend Valken ’68, met een prima strijdplan, kwam via een snelle uitval op een 0-1 voorsprong in de eerste helft, dankzij Greg Zalewski. Een penalty vlak voor rust bracht LFC weer op gelijke hoogte. Ruststand: 1-1. Na rust kreeg Valken ’68 vanaf de zeventigste minuut een aantal kansen op de 1-2, maar het was LFC dat in de 86e minuut de wedstrijd besliste (2-1). De meeste spelers van Valken ’68 waren na afloop zwaar teleurgesteld, echter iedere wedstrijd begint op nul. Vorig seizoen begon ook met een nederlaag, maar eindigde als een topseizoen.

Derde helft
De bekende derde helft wordt dit seizoen afgetrapt door zanger Patrick Messemaker. Hopelijk wordt dit feestje in de loop van het seizoen nog door vele andere feestjes gevolgd, en kan Valken ’68 een passend vervolg geven aan het vorige succesvolle seizoen.

Namens het bestuur van Valken ’68 wensen wij beide teams veel succes, plezier en een sportieve strijd toe. We hopen op een spannende pot voetbal.

Deel dit bericht