Home Nieuws Valken ’68 schakelt zichzelf uit in de districtsbeker: 3-2 verlies tegen s.v. Nieuwkoop

Net als vorige week tegen RCL (1-1) was de eerste helft van Valken ’68 niet om over naar huis te schrijven. Een gelijkspel of een overwinning was noodzakelijk om zeker te zijn van het doorgaan in de districtsbeker. Matig voetbal, een laag tempo, en verkeerde keuzes kenmerkten het spel van Valken ’68 in de eerste helft tegen tweedeklasser s.v. Nieuwkoop. Toch kreeg het dominantere Valken ’68 in de eerste helft enkele kansen om de score te openen. Een mooie aanval in de 9e minuut via Nasreddine Bouhamed en Lars Wietsma mondde uit in een kopkans voor Samet Arikan. Tien minuten later was het opnieuw Nasreddine Bouhamed die overschoot na een prima voorzet van Pepijn van Duijvenvoorde. Pas tegen het eind van de eerste helft wist s.v. Nieuwkoop wat gevaar te stichten. De eerste keer kon Valken ’68-keeper Frank Kardjani nog reddend optreden. In de 45e minuut ging het echter wel mis. Een mislukte één-twee op het middenveld werd via een mooie tegenaanval afgestraft met een kopbal van een ongedekte aanvaller bij de tweede paal. Ruststand: 1-0.

De tweede helft leek eenzelfde verloop te krijgen, totdat in de zestigste minuut vier verse krachten aan de kant van Valken ’68 werden ingebracht. Valken ’68 leek uit een ander vaatje te gaan tappen. Een steekpass van Samet Arikan op de opstomende Dirk van Duijn zorgde via diens voorzet voor de gelijkmaker van Jelle van den Oever (71e minuut, 1-1). Een tiental minuten later werd Valken ’68-rechtsbuiten Gregor Zalewski in de zestienmeter gevloerd door de keeper. Jesper Slootweg schoot de penalty onberispelijk binnen (1-2). Een drietal minuten later had het 1-3 moeten zijn. De sterk ingevallen Dirk van Duijn leverde een voorzet op maat af aan Jelle van den Oever. Zijn schot verdween helaas aan de verkeerde kant van de paal. Velen zaten op de 1-3 te wachten, maar het werd echter 2-2. Robin Voorend kreeg de bal op de zijlijn ter hoogte van het middenveld misschien wat gelukkig mee in een duel met rechtsback Pepijn van Duijvenvoorde en zag een vrij veld voor zich. Er was geen rugdekking te bekennen. Zijn run op de goal rondde hij af met een hard schot waar Valken ’68-keeper Frank Kardjani niet het juiste antwoord op kon geven (dwarrelbal, 2-2). Met nog slechts een paar minuten op de klok dacht eenieder aan een gelijkspel. Het werd echter 3-2 verlies voor Valken ’68. In blessuretijd kreeg s.v. Nieuwkoop de kans en de ruimte om zich vanaf de cornervlag richting het doel van Valken ’68 te spelen en te scoren. De winstpartij van RCL bij RKVV Westlandia zorgde ervoor dat Valken ’68 op de derde plaats in de bekerpoule belandde. Een zure verliespartij en een harde les.

Basisopstelling: Frank Kardjani, Pepijn van Duijvenvoorde, Matthijs de Mooij, Jesper Slootweg, Stijn Haasnoot (62e Dirk van Duijn), Sten Schaap (62e Lars Oudshoorn), Gregor Zalewski, Lars Wietsma (62e Joshua Cooper), Dunke Lagerberg, Samet Arikan, Nasreddine Bouhamed (62e Jelle van den Oever).