Home Nieuws Valken ’68 opent sterk in de Huurmaat LAV Cup met overwinning op ROAC

Valken ’68 opent sterk in de Huurmaat LAV Cup met overwinning op ROAC

Dinsdagavond trapte Valken ’68 hun campagne in de Huurmaat LAV Cup af met een degelijke 0-2 overwinning op ROAC. De wedstrijd vond plaats op het complex waar de Valkenburgers eerder dit jaar nog de finale van het toernooi wonnen. Met de titel op zak wisten de mannen van Valken ’68 hun favorietenrol waar te maken.

Wedstrijdverloop:

Vanaf de aftrap was Valken ’68 de bovenliggende partij, hoewel het niet eenvoudig was om kansen te creëren tegen een georganiseerd ROAC. Toch was het halverwege de eerste helft raak toen Nasser Bouhamed de score opende na een prima actie, waarbij hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied beheerst in de korte hoek schoof.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig. Valken ’68 bleef domineren, maar slaagde er niet in om veel grote kansen te creëren. ROAC probeerde in de wedstrijd te blijven, maar werd uiteindelijk op een marge van twee gezet door Bas Star, die met een fraai afstandsschot de 0-2 op het scorebord zette. Star, een speler uit de eigen opleiding van Valken ’68 en momenteel actief in het tweede elftal, liet hiermee opnieuw zijn potentie zien.

Reacties:

Erwin van der Nagel, assistent-trainer van Valken ’68, gaf zijn reactie na de wedstrijd aan Leiden Amateur Voetbal: “Valken was de bovenliggende partij en dat zal niemand verbazen. We kregen het echter niet voor elkaar om tot veel kansen te komen en dat was minder van onze kant. De zege kwam ons wel toe. Na goed voorbereidend werk van Jesper Slootweg opende Nasser Bouhamed op knappe wijze de score. Na rust besliste Bas Star, die in het tweede speelt, de wedstrijd. Die jongen is goed bezig. We gaan zien hoe ver we dit seizoen kunnen reiken.”

Een vertegenwoordiger van ROAC gaf aan: “We hebben hard gewerkt en er zat een prima tempo in de wedstrijd, maar uiteindelijk was Valken ’68 gewoon de betere ploeg. We hadden na rust nog wat hoop, maar de 0-2 maakte het verschil.”

Op naar de volgende ronde:

De volgende uitdaging voor Valken ’68 in de Huurmaat LAV Cup is op 29 oktober. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Teylingen op het programma, en de Valkenburgers zullen er alles aan doen om ook die wedstrijd winnend af te sluiten.

Deel dit bericht