Home Nieuws Werklust Valken ’68 beloond. Valken ’68 wint verdiend met 3-2 van DSO.

Werklust Valken ’68 beloond. Valken ’68 wint verdiend met 3-2 van DSO.

Afgelopen zaterdag speelde Valken ’68 weer een thuiswedstrijd tegen DSO. Een lastige tegenstander die na een jaartje verblijf in de Vierde Divisie afgelopen seizoen weer is teruggekeerd in de Eerste Klasse. DSO is slecht aan deze competitie begonnen, met 0 punten uit de eerste twee duels, en was daarom gebrand op een goed resultaat. Valken ’68 begon fel aan de wedstrijd, maar gaandeweg de eerste helft slaagde DSO er steeds vaker in om zich onder de hoge druk van Valken ’68 uit te spelen. In de 22e minuut kreeg DSO de eerste echte grote kans op 0-1, toen Valken ’68-verdediger Dirk van Duijn, die ongelukkig speelde in de eerste helft, de bal in eigen zestien verspeelde. Het liep echter met een sisser af. Na 32 minuten was er het eerste gevaar van de kant van Valken ’68. Een schot van Sammy Zandbergen ging via de vingers van de keeper net langs de verkeerde kant van de paal van het DSO-doel. Een fraaie aanval van DSO in de 39e minuut leverde de 0-1 op via DSO-spits Shwendell Cijntje. Ruststand: 0-1.

Na rust gooide Valken ’68 er nog een schepje bovenop qua werklust. Trainer Derek van der Plas werd in de 51e minuut zelfs weggestuurd door de scheidsrechter vanwege te fanatiek commentaar. Dit leek Valken ’68 nog meer te motiveren om de overwinning alsnog binnen te slepen. In de 63e minuut speelde Dirk van Duijn op links Sammy Zandbergen aan, die net in de zestien stond. Zijn schot kon niet voldoende worden gekeerd door de uitstekend keepende DSO-doelman Joeri Molenaar. Greg Zalewski tikte de rebound vlak voor de doellijn binnen (1-1). Na een slim intikkertje dat net over de lat ging, was het invaller Thom de Vries die op fraaie wijze, koelbloedig in de verre hoek, de 2-1 maakte op aangeven van Dunke Lagerberg in de 76e minuut. Vlak daarna kreeg Thom de kans om de 3-1 binnen te koppen, maar helaas ging de bal net over en naast het doel. In de 83e minuut werd Dunke Lagerberg in de zestien opzichtig in de rug geduwd door een DSO-verdediger na een voorzet van Samet Arikan. Penalty. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door ‘Man of the Match’ Sammy Zandbergen (3-1). Vrijwel direct na de aftrap scoorde DSO-speler Daniel Omosebi de 3-2. Deze stand bleef tot het eindsignaal op het bord staan. De zege was dik verdiend; de inzet en strijd van Valken ’68 werden terecht beloond. Chapeau!

Assistent-trainer Erwin van der Nagel ontbrak deze wedstrijd vanwege de geboorte van zijn zoon Bram. Erwin en Laura, van harte gefeliciteerd!

Basisopstelling Valken ’68: Frank Kardjani, Pepijn van Duijvenvoorde, Lars Oudshoorn, Jesper Slootweg, Dirk van Duijn, Matthijs de Mooij, Greg Zalewski, Sammy Zandbergen (84e Sten Schaap), Joshua Cooper (55e Thom de Vries), Dunke Lagerberg, Samet Arikan (88e Nasser Bouhamed).

Fotografie: Saam de Mooij