Home Nieuws Valken ’68 2 pakt verdiende overwinning tegen EMM’21 2 in slotfase!

Valken ’68 2 pakt verdiende overwinning tegen EMM’21 2 in slotfase!

Afgelopen zaterdag behaalde Valken ’68 2 een zwaarbevochten overwinning tegen EMM’21 2. De mannen van trainer Mike de Boer begonnen scherp aan de wedstrijd en zetten direct druk. Stefan de Reuver en Nasser Bouhamed zorgden met hun snelheid voor veel gevaar, terwijl het middenveld volledig in handen was van Valken ’68.

De openingstreffer kwam na een fraaie actie van De Reuver, die vanaf de rechterkant de achterlijn haalde en met een goed overzicht de bal voorlegde op Pepijn de Jong. Pepijn rondde koel af en zette Valken ’68 op een terechte 1-0 voorsprong.

Helaas maakte EMM’21 gelijk door een fout in de verdediging, waardoor de teams met een 1-1 stand de rust in gingen.

Na rust werd het onrustig achterin, wat leidde tot een eigen doelpunt. Willem Ros wilde de bal naar voren wegwerken, maar schoot tegen een eigen speler aan, waardoor de bal in het doel belandde: 1-2. Ondanks deze tegenslag bleef Valken ’68 vechten. Kort daarna maakte Stefan de Reuver de gelijkmaker met een prachtig schot in de verre hoek: 2-2.

Het leek erop dat Valken ’68 zelfs op 3-2 zou komen na een schitterende ‘ala Daley Blind 2014-pass’ van Axel Truijers naar Pepijn de Jong. Pepijn kopte richting doel, en via een redding van de keeper en de paal kwam de bal bij Quinten Wolff, die dacht zijn eerste competitiegoal te maken. Helaas werd het doelpunt afgekeurd vanwege een twijfelachtige buitenspelsituatie: de grensrechter oordeelde dat Quinten voor Pepijn stond op het moment van koppen.

In de 91e minuut viel de beslissende treffer alsnog. Jesse Spierenburg liet de bal slim lopen voor Quinten, die vanaf eigen helft naar de goal sprintte en de bal aflegde op De Reuver. Stefan schoot koel binnen, waarmee Valken ’68 de wedstrijd met 3-2 won. Stefan de Reuver was de absolute man van de wedstrijd met 2 goals en een assist. Iedereen haalde opgelucht adem omdat deze wedstrijd verdiend werd gewonnen, en het feest werd na afloop goed gevierd in de kleedkamer.

Valken ’68 2 blijft ongeslagen en staat met 7 punten, 2 punten achter koploper ARC 3. Aanstaande zaterdag is er geen competitiewedstrijd voor Valken. De eerstvolgende wedstrijd is uitgerekend tegen ARC 3 op zaterdag 19 oktober om 12:15 uur.

Opstelling: Jordy Blikman, Thomas Duijker, Stijn Kalee (C), Jelmer van Egmond, Willem Ros, Stefan Kralt, Stefan de Reuver, Bas Star, Pepijn de Jong, Julian Star, Nasser Bouhamed.

Wissels: Axel Truijers (JO19-1), Ilja de Vries, Quinten Wolff, Jesse Spierenburg (JO19-1).