Home Nieuws Valken ’68 2 pakt belangrijke drie punten in spannende wedstrijd tegen Voorschoten ’97 3

Na het teleurstellende gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen DoCoS 2, waar voor Valken ’68 2 duidelijk meer in had gezeten, stond afgelopen zaterdag de tweede competitiewedstrijd tegen Voorschoten ’97 3 op het programma. De mannen van trainer Mike de Boer waren vastberaden om de teleurstelling van de eerste wedstrijd weg te spoelen en gingen vol vertrouwen de wedstrijd in.

De wedstrijd begon sterk voor Valken ’68, die direct vanaf de aftrap druk wisten te zetten. In het eerste kwartier had het team een aantal 100% kansen, waarbij vooral Quinten Wolff, Stefan de Reuver en Bas Star gevaarlijk waren. Helaas wisten ze deze kansen niet te verzilveren.

Na ongeveer 22 minuten spelen werd de wedstrijd opengebroken. Na een goede aanval over rechts kreeg Julian Star een schotkans. Zijn schot werd eerst nog gekeerd door de keeper, maar Julian wist vervolgens zelf de rebound op te pikken en hard in de verre hoek binnen te schieten: 0-1 voor Valken ’68.

Na deze openingstreffer verslapte het spel van Valken ’68, en zo kwam Voorschoten ’97 meer in de wedstrijd. Bij het begin van de tweede helft kwamen de mannen van Valken ’68 niet sterk uit de kleedkamer, en al na 10 minuten stond het gelijk: 1-1. Een misverstand in de defensie leidde tot de gelijkmaker van Voorschoten ’97.

Kort daarna wist Quinten Wolff met slim spel een overtreding uit te lokken bij een speler van Voorschoten, die hierdoor zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld gestuurd werd. Voorschoten moest verder met 10 man, en dat gaf Valken ’68 de kans om opnieuw in de wedstrijd te komen.

Voorschoten raakte door de rode kaart de organisatie even kwijt, en Valken ’68 profiteerde hier direct van. Een penalty werd toegekend na een overtreding in het strafschopgebied, en Stephan de Mooij schoot de strafschop beheerst binnen: 1-2 voor Valken ’68.

Ondanks het numerieke voordeel speelde Valken ’68 niet goed en kwam de 1-3 een beetje uit de lucht vallen. Stefan de Reuver trok vanaf de rechterkant naar binnen en schoot vanaf buiten het strafschopgebied met een draaiend schot de bal in de korte hoek. Dit doelpunt gaf Valken ’68 wat lucht: 1-3.

Voorschoten gaf zich echter niet gewonnen en begon ondanks de man minder meer druk te zetten. Ze kregen zelfs een paar goede kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar het spel van Valken ’68 was chaotisch en slordig. Op een cruciaal moment wist Stephan de Mooij een bal van de doellijn te redden, en een doelpunt van Voorschoten werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de laatste minuten gebeurde er nog een spannend moment: Thomas Duijker van Valken ’68 schoot een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied recht in de voeten van een tegenstander, waardoor de aanvaller van Voorschoten 1-op-1 met keeper Jordy Blikman kwam te staan. Gelukkig kwam Valken ’68 met de schrik vrij toen het schot net naast ging. Uiteindelijk trok Valken ’68 de 2-3 overwinning over de streep in deze zwaar bevochten wedstrijd.

Mareno Akerboom maakte afgelopen zaterdag zijn officiële debuut voor het 2e elftal van Valken’68. In zijn jeugd speelde hij bij UVS, Docos en Lugdunum en tijdens zijn sport en bewegen opleiding aan het CIOS liep hij stage als voetbaltrainer bij de jeugd van Valken’68, samen met Luuk Ravensbergen (JO19-1). Mareno speelt als aanvaller bij JO19-1, maar beschikt ook over verdedigende kwaliteiten die hij in zijn jeugd heeft opgedaan, zaterdag kwam hij als aanvaller in het veld. Gefeliciteerd met jouw debuut in de selectie.

Volgende wedstrijd:

Vanavond speelt EMM’21 2 tegen Voorschoten ’97 3. Aankomende zaterdag, 5 oktober 2024, komt EMM’21 2 op bezoek bij Valken ’68 2. De wedstrijd begint om 11:00 uur. Kom allemaal naar sportpark ’t Duyfrak om het team aan te moedigen en hopelijk te zien winnen!