Home Nieuws Teleurstelling weggespoeld. Verdiende 3-0 winst op Sportclub Monster

Teleurstelling weggespoeld. Verdiende 3-0 winst op Sportclub Monster

Was de teleurstelling vorige week na de 2-1 nederlaag bij LFC groot, nu was na de wedstrijd tegen nieuwkomer Sportclub Monster de lach weer op het gezicht terug. Een terechte 3-0 overwinning prijkte op het bord. Zonder de vorige week geblesseerd geraakte Jelle van den Oever en Bas Roorda werd vanaf de aftrap een overtuigende pot voetbal door Valken ’68 neergezet.

Het verschil tussen Valken ’68 en Sportclub Monster was met name in de eerste helft goed te zien. Sportclub Monster was wat angstig en durfde niet echt druk te zetten. Valken ’68 deed dat duidelijk wel, en met name Joshua Cooper speelde hierbij een belangrijke rol.

Na een kansje voor Joshua Cooper op aangeven van Greg Zalewski in het begin van de wedstrijd was het in de 17e minuut dat Valken ’68 met een fraaie aanval door het midden de score opende. Een pass van achteruit door Lars Oudshoorn kwam op het middenveld uit bij Sammy Zandbergen. Deze legde de bal perfect net over de verdediging heen, waarna de snelle Samet Arikan de bal op prachtige wijze over de uitlopende keeper kon lobben (1-0).

Na een gevaarlijke vrije trap van Sportclub Monster in de 22e minuut was er een perfecte tegenaanval uit de omschakeling te noteren voor Valken ’68. Joshua Cooper veroverde de bal aan de linkerkant, stoomde op naar de achterlijn en leverde een voorzet op maat af aan Dunke Lagerberg, die na een overstapje van Samet Arikan de bal tegen de touwen kon schieten (2-0). Ruststand: 2-0.

Na rust had Sportclub Monster de schroom van zich afgeworpen en werd het een wat meer gelijk opgaande wedstrijd. Na wat kansen aan beide kanten was het de uitstekend op dreef zijnde Greg Zalewski (Man of the Match) die de wedstrijd definitief op slot gooide. Een door Joshua Cooper verkregen vrije trap op 20 meter recht voor het doel werd door Greg Zalewski nauwkeurig laag in de linkerhoek binnengeschoten (76e minuut, 3-0). Een terechte uitslag gezien het spelbeeld van met name de eerste helft.

Volgende week zaterdag is het weer tijd voor de jaarlijkse derby, uit tegen Voorschoten ’97.

Foto’s: Saam de Mooij