Home Nieuws Team van de Week: Valken ’68 JO11-5

Team van de Week: Valken ’68 JO11-5

Aanstaande zaterdag, 12 oktober, staat Valken ’68 JO11-5 in de schijnwerpers als ons “Team van de Week” tijdens de wedstrijd van het 1e elftal tegen DSO. Deze enthousiaste groep jonge spelers kijkt er enorm naar uit om hun clubhelden aan te moedigen en een fantastische dag te beleven!

Even voorstellen…

Ik ben Ganna Brandsma, moeder van vier zoons: Thimo (10), Thijs (10), Jorik (7) en Lucas (bijna 6). Ik ben een van de trainers van de JO11-5. Ik begeleid dit team al sinds ze nog bij de O7 zaten. Gelukkig altijd wel samen met enkele andere ouders. Sinds dit jaar helpen alle ouders mee met het trainen en begeleiden.

De helden van JO11-5

Het team bestaat uit een diverse groep spelers, ieder met hun eigen talent:

  • Het JO11-5 team van Valken ’68 is een diverse groep talenten die samen een ijzersterke eenheid vormen. Thimo zit sinds het begin in dit team. Hij is de vaste keeper, maar vindt het ook leuk om een deel van de wedstrijd mee te voetballen. En ook dat doet hij super. Hij speelt dan het liefst midden, maar kan ook super verdedigen. Sil is onze alleskunner! Hij is de tweede keeper, kan super goed verdedigen én is een van onze topscorers. Oftewel, we hebben Sil altijd nodig! Noah is een van onze middenvelders. Hij zit nu twee jaar in dit team en is heel handig met de bal (kan superveel schijnbewegingen). Mervin zit sinds dit jaar in ons team. We zijn superblij dat hij ons is komen versterken. En hoewel hij er pas een paar weken bij zit, kunnen we hem nu al niet meer missen op het veld.
  • Wout is sinds de JO-09 onze rots in de branding. Hij staat als verdediger altijd klaar en laat niemand zomaar langs. Zonder Wout zouden we heel wat meer tegendoelpunten krijgen. En als hij dan de bal heeft onderschept, scoort hij soms ook zelf nog even een doelpunt. Jayden is onze jongste speler, maar gelijk ook onze reus. Hij hoort eigenlijk nog in de O10, maar zit al vanaf de O8 bij ons. Als Jayden schiet, wil je niet in de weg van de bal staan… Ansh is onze oudste speler en meteen ook ons kleinste! Hij zit sinds vorig jaar in dit team en gaat elke week met sprongen vooruit. Wat hij nog een beetje mist aan lengte, maakt hij dubbel en dwars goed met zijn enthousiasme en drive! Liam is onze echte spits. Hij is super snel en geeft van begin tot eind 1000%. Wat een energie en drive heeft hij! William zit sinds dit jaar in ons team. Hij is een vaste waarde op het middenveld, laat niemand zomaar door en kan goed zijn teamgenoten vinden. Sinds twee weken zit ook Boaz in ons team. Hij was helaas niet bij de training waar de foto werd gemaakt.
  • Samen vormen ze een team dat plezier uitstraalt, waarin elke speler zijn unieke kwaliteiten inbrengt en elkaar ondersteunt om het beste uit zichzelf te halen.

Waarom trainer worden?

Ik ben begonnen in coronatijd, omdat er geen trainer was. Er was gezegd dat het belangrijker was om met kinderen om te kunnen gaan dan kennis van voetbal te hebben. Ondertussen heb ik behoorlijk wat voetbalkennis meegekregen en kan ik beide vaardigheden goed combineren. En als je eenmaal hebt mogen bemoeien met de wedstrijden (lees: ik mag als enige wat zeggen), dan wil je toch niet meer anders?

Sterke punten en doelen voor het seizoen

Dit is een team dat altijd plezier heeft in voetbal. We zijn misschien geen selectieteam, maar voor onszelf zijn we dat zeker wel. We spelen vanaf het begin echt als een team, proberen elkaar te helpen en moedigen elkaar aan. En voetballen kunnen we ook nog! 😊 Het doel is om weer in de derde klasse te komen.

Zaterdag bij het eerste

Na hun eigen wedstrijd tegen Graaf W II VAC om 08:45 uur, worden de jongens van JO11-5 om 13:45 uur opgevangen door Rein de Winter voor een briefing. Daarna mogen ze samen met de spelers van het eerste het veld oplopen en ontvangen ze vlaggen en trommels om het team aan te moedigen. Dit bijzondere moment wordt gefilmd, en iedereen kan hun dag volgen via een social media-takeover. Zo kan iedereen meegenieten van hun enthousiasme en support voor Valken ’68.

Hun voorspelling voor de uitslag? Een 3-1 overwinning voor Valken ’68!

Kom zaterdag langs om de JO11-5 en het 1e elftal te steunen en samen te genieten van een dag vol voetbalplezier!

Deel dit bericht