Home Nieuws Kwartje valt verkeerd. LFC – Valken ’68 2-1

Kwartje valt verkeerd. LFC – Valken ’68 2-1

Op een prima veld in Den Haag verloor Valken ’68, net als vorig jaar, het eerste competitieduel. Vorig jaar werd onnodig met 2-1 verloren van FC Skillz, omdat Valken ’68 veel te slap begon in de eerste helft. Gisteren werd onterecht met 2-1 verloren van LFC. Het kwartje viel helaas in de laatste minuten van de wedstrijd verkeerd. Ondanks een prima strijdplan en de uitstekende inzet zat het deze middag niet mee. Het strijdplan was gebaseerd op de speelwijze van LFC. LFC mag graag aanvallen en hoog druk zetten. Dat liet Valken ’68 dan ook toe, maar speelde zich knap eronderuit door de lange bal te gebruiken en gevaar te stichten in de ruimte die er lag achter de laatste linie van LFC. Het was Dirk van Duijn die in de 12e minuut de kans kreeg om op deze manier diep te gaan. Met slechts één verdediger voor zich was het de meesprintende Greg Zalewski die beheerst de 0-1 op aangeven van Dirk op het bord kon zetten. Een minpuntje was het vroegtijdig uitvallen van de rappe vleugelaanvaller Jelle van den Oever. Gelukkig viel de schouderblessure (na een foto in het ziekenhuis) mee. Tot de 28e minuut werkte de gedoseerde speelwijze prima. Een ongelukkig moment van Valken’68-keeper Frank Kardjani leverde LFC een penalty op (1-1). Ruststand 1-1.

Na rust kabbelde de wedstrijd tot de 70e minuut rustig voort. Weinig gevaar voor beide doelen, met een optisch iets meer aanvallend LFC. Valken’68-middenvelder Bas Roorda moest helaas na enkele minuten in de tweede helft naar de kant (beetje wazig na hoofdblessure aan het eind van de eerste helft). Na de 70e minuut werd het opeens weer een levendige wedstrijd. Valken’68 kreeg in een kwartier tijd een aantal goede kansen op de 1-2. Een aantal aanvallen met Greg Zalewski, Samet Arikan, Pepijn van Duijvenvoorden en Stijn Haasnoot, resulterend in een handvol kansen, had de voorsprong voor Valken’68 moeten opleveren. Het kwartje viel echter verkeerd in de 86e minuut. Een voorzet, die er misschien had kunnen worden uitgehaald, viel op een wat gelukkige wijze voor de voeten van een LFC-speler in de zestien (2-1). De teleurstelling droop bij de meeste spelers van Valken’68 van het gezicht af. Terecht, want dit verlies was onverdiend.

Basis: Frank Kardjani, Pepijn van Duijvenvoorde, Matthijs de Mooij, Jesper Slootweg, Dirk van Duijn (75e Stijn Haasnoot), Bas Roorda (55e Lars Oudshoorn), Greg Zalewski, Sten Schaap, Samet Arikan, Dunke Lagerberg, Jelle van den Oever (12e Lars Wietsma, 75e Joshua Cooper)

Foto’s: Saam de Mooij