Home Nieuws Huurmaat LAV Cup: Knappe overwinning Jong Valken ’68 op LSVV ’70

Huurmaat LAV Cup: Knappe overwinning Jong Valken ’68 op LSVV ’70

Dinsdagavond speelde Jong Valken ’68 de eerste wedstrijd in de poulefase van de Huurmaat LAV Cup. Ze traden aan tegen LSVV ’70, dat hun eerste poulewedstrijd al met 6-4 had gewonnen van Kickers ’69. Jong Valken ’68 bestaat uit een mix van jonge spelers uit het tweede elftal en de O19, aangevuld met enkele spelers met ervaring uit het eerste elftal. Deze wedstrijden zijn van groot belang voor hun ontwikkeling en bieden een geweldige kans om te leren van ervaren spelers.

De mix van Valken ’68-spelers die vanavond aantraden, bestond uit: Thijs Ouwehand, Bas Roorda, Joshua Cooper, Jelle van den Oever, Nasser Bouhamed, Stefan Kralt (allen Valken ’68 1-selectie), Stijn Kalee, Willem Ros, Mike Glasbergen, Samir Foudal, Bas Star, Ilja de Vries, Julian Star, Quint Wolff (allen Valken ’68 2-selectie) en uit O19 de jeugdige talenten Tim de Mooij, Axel Truijers, Luuk Ravensbergen en Jesse Spierenburg.

In een gelijk opgaande wedstrijd, waarin Jong Valken ‘68 net iets meer voetbalvermogen en voetbalslimheid toonde, werd het uiteindelijk een knappe 3-0 overwinning. In de eerste helft scoorde Jelle van den Oever twee keer, op aangeven van respectievelijk Nasser Bouhamed en Joshua Cooper. De defensie van Valken ’68, bestaande uit Axel Truijers, Samir Foudal, Stijn Kalee en Mike Glasbergen, gaf weinig weg. Eén van de weinige kansen die LSVV ’70 kreeg, werd knap uit het doel gehouden door keeper Thijs Ouwehand. Ruststand: 2-0.

Na rust, met vele wissels aan de kant van Valken ’68, bleef het spelbeeld tot de 64e minuut hetzelfde, met een open wedstrijd. Een overtreding van Samir Foudal (het neerhalen van een doorgebroken speler, resulterend in een rode kaart) veranderde het spelbeeld, omdat Jong Valken ’68 verder moest met tien man. LSVV ’70 kreeg een optisch overwicht en ging opportunistischer aanvallen, maar Jong Valken ’68 hield knap stand. Storend werk van Julian Star in de 77e minuut leidde tot een door hemzelf gescoorde goal, waarmee de 3-0 op het bord kwam en de wedstrijd werd beslist. De eerste overwinning voor Jong Valken ’68 in de poulefase was binnen. Een knappe prestatie!