Home Nieuws Het zit Valken’68 niet mee, ondanks zeer fraaie treffer Matthijs de Mooij

Het zit Valken’68 niet mee, ondanks zeer fraaie treffer Matthijs de Mooij

door Cas Paauw

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse derby Voorschoten ’97 – Valken ’68. De afgelopen jaren trok Valken ’68 meestal aan het winnende eind. De wedstrijd begon veelbelovend voor Valken ’68, dat veel kansen creëerde en het spel domineerde. In de eerste helft hadden Sammy Zandbergen, Samet Arikan en Joshua Cooper mogelijkheden om de score te openen, maar de kansen werden helaas niet benut. Ruststand: 0-0.

Na de rust kwam Valken ’68 uiteindelijk verdiend op voorsprong dankzij een fantastische treffer van Matthijs de Mooij. Een kort genomen corner van Greg Zalewski werd door Sammy Zandbergen voor het doel geslingerd, waarna De Mooij de bal prachtig vol op de volley nam en onhoudbaar in het net schoot. Het stond 0-1 voor Valken ’68.

Vlak daarna leek de wedstrijd beslist toen Samet Arikan werd neergehaald in de zestien en Jesper Slootweg een strafschop mocht nemen. Helaas wist Voorschoten ’97-keeper Justin van Look de penalty te keren, waardoor Valken ’68 de kans op de 0-2 miste.

Thom de Vries maakt debuut voor Valken ’68

In de 68e minuut van de wedstrijd tegen Voorschoten ’97 maakte Thom de Vries zijn officiële debuut voor Valken ’68. De aanvaller, die recent de overstap maakte van LFC, kreeg na zijn invalbeurt direct een aantal kansen om zijn debuut nog meer glans te geven. Hoewel hij niet wist te scoren, liet Thom met zijn werklust en aanvallende explosiviteit meteen zien een aanwinst te zijn voor het team.

Samet Arikan en Dunke Lagerberg kregen nog kansen op de 0-2. Dunke raakte zelfs nog de lat met een kopbal.

In de slotfase gebeurde echter het ongelukkige moment dat de wedstrijd volledig kantelde. Bij een 0-1 stand in de 89e minuut werd een lange bal naar voren gestuurd door Voorschoten ’97. Lars Oudshoorn, die in de zestien stond, kopte de bal terug naar Frank Kardjani. Frank stond echter niet op de doellijn maar iets verder voor zijn doel, waardoor de bal uiteindelijk via de onderkant van de lat het Valken ’68-doel in rolde. Of het nu de communicatie was of een positionele fout, het leverde een ongelukkige gelijkmaker op: 1-1. De hele wedstrijd gedomineerd, veel kansen gecreëerd, maar slechts één punt meegenomen naar huis. Een harde les voor Valken ’68.

Opstelling: Frank Kardjani, Pepijn van Duijvenvoorde, Lars Oudshoorn, Jesper Slootweg, Dirk van Duijn (88e Mike Glasbergen), Matthijs de Mooij, Greg Zalewski (78e Sten Schaap), Sammy Zandbergen (68e Lars Wietsma), Joshua Cooper (68e Thom de Vries, Dunke Lagerberg, Samet Arikan.