Home Nieuws Eerste overwinning voor Valken ’68 binnen

Eerste overwinning voor Valken ’68 binnen

Valken ’68 begon de wedstrijd met een ijzersterke eerste helft. De Valkenburgers waren dominant in balbezit, zetten goed druk en creëerden tal van kansen. Al binnen tien minuten wist Pepijn van Duijvenvoorde twee keer door te breken en bood hij Stefan Kralt tot twee keer toe een levensgrote kans. Helaas werd het net nog niet gevonden. Kort daarna kopte Kralt de bal door, waarna Arikan één-op-één met de keeper kwam te staan. In twee instanties was het raak: 0-1. Vervolgens kwam nieuwkomer Gregor Zalewski knap door en na een mooie actie schoot hij de bal prachtig in de verre hoek: 0-2. Vlak voor rust kreeg nieuwkomer Sten Schaap nog een grote kans, maar helaas raakte hij de paal.

Na rust begonnen de roodgelen weer sterk en kwamen snel op 0-3. Arikan vond Zalewski, die zijn tegenstander knap uitspeelde en vervolgens het net vond. De wedstrijd leek gelopen, maar na ongeveer 60 à 70 minuten sloeg de vermoeidheid toe, en wellicht ook enige gemakzucht. Valken ’68 werd slordig en kon niet meer goed druk zetten, waardoor Westlandia knap terugkwam tot 2-3.

De eerste drie punten zijn binnen. Valken ’68 speelde een heel sterk eerste uur, maar zakte daarna wat weg. Er zijn dus nog genoeg leermomenten voor de mannen van trainer Derek van der Plas.

Valken ‘68 hoopt dat de geblesseerde spelers Sammy Zandbergen, Matthijs de Mooij, Dunke Lagerberg, Jelle van den Oever, Lars Wietsma, Niels Varkevisser en Wouter Vroegindeweij zich snel weer bij de groep zullen voegen.

Een positief punt was het sterke spel van een aantal debutanten: Sten Schaap, Gregor Zalewski, Nasser Bouhamed, Stefan Kralt en Quinten Wolf (eigen jeugd). Op de terugweg in de bus moesten zij hun zangkunsten vertonen, en dat ging hen meer dan goed af.

Op naar volgende week, waar Valken ’68 op sportpark ’t Duyfrak het voor eigen publiek gaan opnemen tegen RCL. We hopen jullie daar te zien!

Opstelling: Kardjani, Van Duijvenvoorde (60e Den Hollander), Oudshoorn (60e Haasnoot), Slootweg, Van Duijn, Roorda, Cooper, Schaap, Zalewski, Arikan (75e Wolf), Kralt (60e Bouhamed).

Foto: Saam de Mooij (fotoverslag)

Deel dit bericht