Home Nieuws Beker: Valken ’68 – RCL spelen gelijk

Beker: Valken ’68 – RCL spelen gelijk

Valken ’68 begon deze wedstrijd met enkele veranderingen in de basisopstelling ten opzichte van de vorige bekerwedstrijd tegen RKVV Westlandia. Op deze manier krijgt trainer Derek van der Plas samen met zijn staf een steeds scherper beeld van het team.

De wedstrijd kende een moeizame start voor Valken ’68. Er werden onnodige fouten gemaakt in de opbouw, afspraken werden niet nagekomen, en het moet gezegd worden dat RCL een sterke eerste helft speelde. Met hun ervaren ploeg lieten ze goed voetbal zien, wat resulteerde in een 0-1 achterstand voor Valken ’68 bij rust.

Tijdens de rust greep Derek van der Plas resoluut in door maar liefst drie wissels door te voeren. Pepijn van Duijvenvoorde, Bas Roorda en Dunke Lagerberg betraden het veld. Valken ’68 kreeg hierdoor meer controle over de wedstrijd, maar bleef slordig in balbezit. Ondanks dat er kansen werden gecreëerd, duurde het tot de 80e minuut voordat de gelijkmaker viel. Dirk van Duijn zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en schoot van ongeveer 25 meter knap raak. Valken ’68 bleef strijden voor de overwinning, maar de winnende treffer bleef uit.

Al met al een verdiend gelijkspel. Hoewel de eerste helft van Valken ’68 te wensen overliet, was de tweede helft een duidelijke verbetering. Toch is het duidelijk dat er nog werk aan de winkel is in aanloop naar de competitiestart tegen LFC over twee weken.

Volgende week staat de laatste bekerwedstrijd tegen Nieuwkoop op het programma. Valken ’68 heeft aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Opstelling: Ouwehand, den Hollander (45’ van Duijvenvoorde), Oudshoorn, de Mooij, van Duijn, Schaap (45’ Roorda), Cooper, Wietsma (45’ Lagerberg), Zalewski, Arikan, Bouhamed (60’ Kralt).